Harmonie Tarcisius - Nijmegen

Start cursus Muziek Maak Je Zelf!

Zit jij in groep 4, 5 of 6 van de basisschool en wil je graag meer weten over het bespelen van een muziekinstrument? Dan is deze cursus echt iets voor jou.
Tijdens de cursus leer je van alles: hoe zit een orkest in elkaar? Welke instrumenten zijn er allemaal en hoe klinken ze? Je leert ook noten lezen en natuurlijk samen muziek maken. De cursus kost €120 begint elk jaar in januari. Daarvoor krijg je 15 leuke, uitdagende lessen en een map met muziek. Je moet zelf een blokfluit meenemen.

 

Hoe ziet de cursus eruit?
Elke week komt er een ander instrument aan bod. Van trombone tot dwarsfluit, van slagwerk tot klarinet. Je mag deze instrumenten uitproberen. En wat is er nou leuker dan bijvoorbeeld op zo’n grote bariton blazen? De laatste les mag je aan je broertjes, zusjes, ouders of grootouders laten horen wat je allemaal geleerd hebt. Dan geef je met je muziekmaatjes een mooie presentatie. Daarnaast mag je een keer gaan kijken bij het startersorkest van Harmonie Tarcisius.

 

 

Nieuwe cursus: start januari 2017
De cursus wordt gegeven in basisschool Brakkenstein, Heemraadstraat 2 op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. De cursus start in de week van 9 januari. De laatste cursusdag is eind april (15 lessen). Voorwaarde is wel dat je in groep 4, 5 of 6 zit! Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt. Dat kan via het digitale formulier of het papieren formulier.

 

Een diploma, en dan….?
Aan het eind van de cursus krijg je een diploma. Wil je doorgaan met muziek maken? Dan kun je dat op verschillende manieren doen. Je kan doorgaan met blokfluitles. Met je blokfluit mag je meespelen in het startersorkest. Maar je kunt ook kiezen voor een van de orkestinstrumenten. Je kunt dit instrument gratis bij ons lenen.

Rommelmarkt: 4 september 2022

Duurzaam kopen én een van de oudste muziekverenigingen van Nijmegen steunen? Kom dan op 4 september naar de leukste en meest veelzijdige rommelmarkt van Nijmegen. Van 11.30 uur t...

Lees meer