Artikel in Klankwijzer

Harmonie Tarcisius staat naar aanleiding van ons 85 jubileum en de aanmelding van 100ste lid in de Klankwijzer van oktober 2014. Lees hier het artikel.

Tarcisius was een Romeinse jongeling in de derde eeuw. Hij stief jong door steniging toen hij op weg was de heilige communie te brengen naar de zieken. In de katholieke kerk wordt hij sindsdien vereerd als patroon van de misdienaars en arbeiders. De Nijmeegse muziekvereniging die zijn naam draagt overleeft al 85 jaar de woelige tijden. De omslag die tien jaar geleden ingezet werd, werpt anno 2014 zijn vruchten af. Harmonie Tarcisius in Nijmegen is de thuisbasis van honderd muzikanten, verdeeld over drie actieve orkesten. "Wel ambitie, geen competitie", is het motto…. lees meer.

Klankwijzer artikel oktober 2014Klankwijzer artikel oktober 2014

Artikel in Klankwijzer