Nijmeegs muziekfestival
Het Nijmeegs Muziekfestival vindt plaats op zondag 2 juni. We spelen om 14 uur op het podium aan de Waalkade.
Aanwezig uiterlijk 13.45 uur. Kleding: in het zwart.
Lex zal nog laten weten welke stukken we spelen.

Voorafgaand aan het ons optreden is het optreden van het leerlingenorkest. Het is natuurlijk leuk als alle leden van het harmonie orkest als publiek aanwezig zijn. Het optreden van het leerlingenorkest begint om 13 uur.

Net zoals voor andere concerten, geldt dat we er vanuit gaan dat iedereen zijn best doet om aanwezig te zijn. We hebben elkaar nodig om een orkest te zijn. Mocht je echt niet aanwezig kunnen zijn, laat het dan zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we als bestuur kijken of er gastmuzikanten nodig zijn.

Jaarafsluiting gaat niet door
Jaarafsluiting gaat niet door – voor zowel het starters, leerlingen orkest en harmonie orkest.
Voor de jeugd is het kamp de afsluiting van het seizoen. Voor de volwassen is er tijdens de laatste repetitie een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje.

Concert Michaëlmars
Concert bij Michaëlmars op zondag 9 juni van 12.30-14.30 uur.
Plaats: voor gebouw Roomsch Leven. Graag om 12.00uur aanwezig.
Kleding: polo-shirt en spijkerbroek. Muziekmappen meebrengen.
Bij verhindering tijdig afmelden.

Hans Jansen

Avondvierdaagse voor ouderen

Op donderdag 13 juni 2013 is de laatste dag van de Avondvierdaagse voor ouderen in Brakkenstein. Jaarlijks spelen wij in de rust en aan het einde van de route enkele marsen voor de deelnemers.

Hiervoor verzamelen wij ons om 18.50 uur op de parkeerplaats van het Max Planck-instituut aan het einde van de Wundtlaan (dit is een zijstraat van de Houtlaan vlakbij de St. Annastraat). Tussen 19.00 en 19.15 komen de deelnemers daar aan om te pauzeren. Wij spelen dan enkele marsen waaronder de Vierdaagsemars. Wanneer zij hun route weer vervolgen, vertrekken wij via de kortste weg naar het Clubhuis van RKSV Brakkenstein aan de Heemraadstraat. Als de vierdaagsedeelnemers daar aankomen maken wij een musicerende erehaag voor hen.

Na afloop van ons optreden kunnen wij in het clubhuis een drankje drinken op kosten van de organisatie.

We dragen tijdens dit optreden onze polo met een spijkerbroek. Mocht het wat frisser weer zijn kun je een zwart shirt met lange mouwen onder je polo aantrekken. Geen jassen, dassen ed. want dit verstoort het beeld en maakt ons een rommeltje. Heb je het koud, dan toch zonder jas tijdens het daadwerkelijke muziek maken. Dank je wel.

Ik ga ervan uit dat iedereen aanwezig is. Mocht je een goede reden hebben om af te moeten melden, dan verneem ik dat graag uiterlijk 30 mei via de mail: harmonietarcisius@gmail.com
Omdat de Vierdaagse bij extreem weer wordt afgelast (hitte of regenval) is het voor mij zeer belangrijk om goed overzicht te hebben over de muzikanten die meedoen. Ik kan dan op tijd iedereen bereiken om dergelijke zaken door te geven.

Groeten van Annemiek

Tijdig afmelden concert

Iedereen is aanwezig, want we hebben elkaar nodig om een orkest te zijn. Als je echt niet kan, dan zo snelmogelijk afmelden. Bij voorkeur door te reageren op deze mail.

Mededeling over de bar

Via deze weg geven we graag meer duidelijkheid over de gang van zaken rondom het bar-gebeuren. Tussen de repetities van de verschillende orkesten door, in de pauze van de repetitie van het grote orkest en na afloop van de repetitie-avond kan er gebruik worden gemaakt van de bar. De omzet van deze barvoorziening is voor Stichting Michaël (de beheerder van het Roomsch Leven). Wij zijn als huurder verplicht om helderheid te bieden over deze omzet: betaalt iedereen netjes zijn of haar drankje, wat is de omzet per repetitieavond en wat wordt er genuttigd door onze leden?

Even enkele zaken op een rij, om het voor ons makkelijker te maken:

• Wees er alert op dat je elk drankje en elke versnapering nog op dezelfde avond betaalt. Het is niet mogelijk om een bedrag open te laten staan tot de week erna. Met veel wisselend barpersoneel is dit te onoverzichtelijk en liggen er fouten op de loer. Mocht je onverhoopt niet kunnen betalen, regel dan iets met één van je mede-leden. Betaling een weekje uitstellen is echt niet meer mogelijk. De mensen achter de bar gaan hier ook alerter op zijn, zodat Stichting Michaël geen omzet misloopt.
  • Alle consumpties tijdens de repetitieavond dienen betaald te worden (dus ook die snelle kop koffie vóór aanvang van de repetitie).
  • Consumpties van één avond kunnen worden opgeschreven, om aan het einde van de avond ineens afgerekend te worden. De mensen achter de bar proberen zo goed mogelijk bij te houden wat er is gedronken. Wij verzoeken alle leden om ook zelf goed mee te helpen onthouden (eventueel zelf ook noteren), zodat misverstanden kunnen worden voorkomen.

Aanspreekpersonen voor barzaken zijn Anita Kersten en Annemiek Kruijssen. Met vragen over het reilen en zeilen kun je dus bij hen terecht. Heb je interesse in bardiensten draaien, geef dat dan ook aan hun door. Wij hopen dat iedereen hun medewerking verleent om het bar-gebeuren goed te laten functioneren. Alvast bedankt!

• E-mail: harmonietarcisius@gmail.com
  • Tel.nr.: 06-81941979 / 0481-750265

• Zo, 2 juni 2013: Nijmeegs Muziekfestival (Wim)
  • Zo, 9 juni 2013: Concert Michaelmars (Hans)